Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nici un pas înapoi. Partidul de guvernămînt nu renunță la ideea restituirii TVA din bugetul local al Găgăuziei

5 mar. 15:23   Politică
3419 0

Deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a anulat modificările la Codul Fiscal privind restituirea taxelor din bugetul local al Găgăuziei.

”Am luat act de decizia Curții Constituționale cu referire la legea cu privire la returnare a TVA către agenții economic locali din bugetul UTAG. Înțeleg că decizia a fost luată din considerente de procedură.

Țin să amintesc că proiectul de lege s-a aflat în Parlament timp de peste 3 luni, timp în care proiectul de lege a fost consultat cu părțile implicate.

Vom aștepta decizia motivată a Curții și în baza acesteia, vom interveni în cel mai scurt timp printr-o nouă lege. Ne vom asigura că restituirea TVA în UTAG se realizează la fel ca și în alte regiuni ale țării – și anume TVA-ul va fi încasat și rambursat de la aceeași sursă - bugetul de stat. Nu vom lăsa situația așa cum este acum.

Credem că toate localitățile din Republica Moldova și toți cetățenii ei, indiferent dacă ei locuiesc la Ungheni, Cahul, Ceadîr-Lunga, sau Bălți, merită să beneficieze în mod egal și echitabil de fondurile guvernamentale.


Vom avea un dialog constant cu reprezentanții din raioanele Vulcănești, Ceadîr-Lunga și Comrat care nu sînt afiliați grupării criminale Șor, pentru a găsi cea mai bună soluție în ceea ce privește procesul de rambursare TVA”, scrie deputatul într-o postare pe canalul său de telegram.

Reamintim că astăzi, Curtea Constituțională a anulat modificările la Codul Fiscal privind restituirea taxelor din bugetul local al Găgăuziei. Hotărârea Curții Constituționale este definitivă.

13
2
1
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?