Compania Evrascon riscă rezilierea contractului de reparație a drumurilor

Compania Evrascon riscă rezilierea contractului de reparație a drumurilor

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut de la compania EVRASCON din Azerbaidjan să finalizeze reabilitarea drumului R33 Hînceşti-Lăpușna, care este responsabilă de efectuarea lucrărilor, pînă în luna noiembrie a acestui an, de altfel contractul cu aceasta va fi reziliat.


Despre aceasta Gaburici a declarat în cadrul vizitei de verificare a lucrărilor efectuate pe această porțiune de drum, transmite Noi.md.
Potrivit ministrului, compania Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC din Azerbaidjan, care este responsabilă de efectuarea lucrărilor, nu a respectat condițiile contractuale, astfel aceasta va fi penalizată.


„De trei ani cetățenii așteaptă reabilitarea drumului Hînceşti-Lăpușna. Reparația trebuie încheiată pînă în luna noiembrie a anului curent, altfel, contractul cu firma din Azerbaidjan, care efectuează lucrările, va fi reziliat”, a declarat Chiril Gaburici. 


La moment, rata de execuţie a lucrărilor este mai mică de 50%. Contractul cu Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC a fost semnat la jumătatea anului 2014, iar lucrările de reabilitare a drumului Hîncești-Lăpușna urmau să fie realizate pînă în 2016. Ca urmare a nerespectării contractului, va fi aplicată penalitatea de 10% din valoarea contractului. Costurile pentru reabilitarea drumului Hînceşti-Leuşeni sînt de aproape 19 milioane de euro. Banii au fost împrumutaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load