Brînzan: Program de ajutor financiar pentru cetățenii cu venituri mici

Brînzan: Program de ajutor financiar pentru cetățenii cu venituri mici

Majorarea tarifelor pentru energia electrică nu a putut fi evitată, deoarece întreprinderile au acumulat datorii, a comentat astăzi ministrul Economiei, Vadim Brînzan.


Pentru a atenua cît de puțin greutatea care a fost pusă pe umerii cetățenilor după ridicarea prețului la energie, Guvernul pregătește un program de ajutor financiar pentru perioada rece a anului, pentru o categoria de populație cu venituri mici.


„Această scumpire urma să fie aplicată încă jumătate de an în urmă. Fosta guvernare a influența ANRE -ul să amîne această decizie, creînd un deficit de 120 milioane lei la FFE Nord… Deficitul, dacă nu îl acoperi acum, rămîne tot Nordul țării fără electricitate”, a explicat Vadim Brînzan.


Ministrul Economiei a spus că s-a întîlnit cu toți operatorii de pe piața energetică și i-a anunțat că va fi inițiat un audit, pentru a verifica cum influențează direct costurile internaționale la importul energiei electrice, tariful final pentru consumatori și care sînt costurile justificate incluse în acest tarif.


Pentru efectuarea auditului ar urma să fie contractată o companie străină, poate una dintre cele patru foarte renumite pe plan internațional, care fac verificări pe domeniul energetic.


Vadim Brînzan a declarat că autoritățile își vor concentra eforturile pentru a diversifica sursele de energie electrică ale R. Moldova, se va insista pe proiectul de la Vulcănești, vor fi căutați parteneri în Ucraina și va fi promovat planul de dezvoltare a energiei regenerabile la noi acasă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load