COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scumpirea energiei electrice: Un deputat cere demisia conducerii ANRE

Scumpirea energiei electrice: Un deputat cere demisia conducerii ANRE

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, este gata să iasă în stradă, dacă cetățenii vor organiza proteste împotriva intenției Agenției pentru Reglementare în Energetică de a majora tariful la gaz.

„Dacă vor fi proteste împotriva creşterii tarifelor, mă vor vedea şi pe mine printre protestatari. Deputăția e deputăție, dar aici ei lovesc inclusiv în bugetul familiei mele şi a fiecăruia din noi”, a scris Alaiba pe facebook.

Parlamentarul afirmă că ANRE nu au revizuit tariful la gaz în 2018, cînd s-a majorat prețul de achiziție, încălcîndu-şi propriile regulamente, pentru că veneau alegerile parlamentare și a fost astfel protejat Partidul Democrat, aflat la guvernare.

„În 2018 prețul de import al gazelor s-a majorat cu 17% față de prețul inclus în tarif. Metodologia tarifară prevede că tariful trebuie ajustat dacă există o diferență de 5% între costurile reale și cele din tarif. Veneau alegeri şi PD trebuia protejat. Pe 15 martie 2019, cînd PD controla țara, ANRE spunea că „nu sînt motive” pentru a creşte tarifele. Cînd audiam ANRE-ul în comisie prin iulie, i-am întrebat de ce. Nu am primit un răspuns adecvat”, a adăugat Alaiba.


„Crescînd acum tarifele şi acoperindu-se cu regulamente, conducerea ANRE şi-a bătut, probabil, ultimul cui în propriul sicriu. Conducerea ANRE trebuie demisă. Cine crede că vom aştepta cuminți să le expire termenul, greşeşte”, a atenționat deputatul.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat tarifele pentru energia electrică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load