COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Plantele care alungă anxietatea și stresul

Plantele care alungă anxietatea și stresul

Uneori, fie și apropierea sărbătorilor, treburile din casă pe care trebuie să le faci constituie o sursă potențială de stres, de anxietate.

De ajutor în acest sens îți sînt plantele, anumite ceaiuri au proprietăți tămăduitoare, alungă stresul și-ți dau forța de care ai nevoie să te bucuri în liniște de vacanța de Paște.

Iată ce plante te ajută să diminuezi nivelul stresului:

Salvia. Anumite studii au arătat că acesta planta consumată sub formă de ceai poate contribuie la stimularea memoriei, a concentrării, stimulează performanțele intelectuale, dar cel mai important aspect este că salvia are un important efect anxiolitic. Ceaiul de salvie te poate calma și-ți garantează un somn excelent noaptea.


Rozmarinul. Ceaiul de rozmarin poate să stimuleze circulația sangvină, ajută la diminuarea stresului, a anxietății și în plus, are efect calmant asupra sistemului nervos. Ceaiul de rozmarin dacă este consumat regulat, poate să ți asigur un confort emoțional.

Lavanda. Este o plantă renumită pentru efectele sale calmante, este de real ajutor celor care se luptă cu anxietatea, depresia, insomnia. În plus, ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Ghimbirul. Acesta nu este recunoscut doar pentru proprietățile sale de normalizare a tensiunii arteriale, el este bun și atunci cînd vrei să scapi de stres. În plus, este un tonic excelent care ajută digestia și contribuie la detoxifierea corpului.

Mușetelul. Da, exact acest ceai pe care ți-l dădea bunica cînd erai mică, se pare că poate alunga anxietatea și depresia, cel puțin așa arată unele studii. Rezultatele acestora au arătat că ceaiul de mușețel este foarte bun în combaterea stărilor anxiose.

Valeriana. Rădăcina acestei plante constituie un remediu natural eficace împotriva oboselii dar și al anxietății. Totodată, valeriană este benefică și persoanelor care se confruntă cu depresie, dureri frecvente de cap, sau celor care sînt predispuse la dureri abdominale.

Ceaiul verde. Acesta conține tianina, adică un aminoacid ce are acțiune directă asupra hipotalamusului astfel încît în corp se eliberează dopamină și serotonină care elimină stările de anxietate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load