COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Planta pe care o cumperi ieftin, dar este aur pentru organism

Planta pe care o cumperi ieftin, dar este aur pentru organism

În bucătăria ta se află o plantă miraculoasă. Atît aliment cît și condiment, pătrunjelul este un remediu puternic pentru boli grave.

Această verdeață se folosea și în Grecia Antică, ca leac bun la toate dar și condiment. Pe lîngă faptul că aromatizează mîncarea, fie că îl folosiți crud sau uscat, proprietățile lui sînt uluitoare, scrie doctorulzilei.ro.

Vitamina B9 prezentă în pătrunjel vă protejează de bolile cardiovasculare. Vitamina A îmbunătățește vederea. Pătrunjelul abundă în vitamina K, benefic pentru sănătatea osoasă. Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C, care vă va întări dinții și va avea și rol antiinflamator.


Consumul regulat al acestei plante va scădea riscul de cancer al pielii, de intestin, de sîn sau prostată. Conținutul de vitamina A și C din pătrunjel vă va întări sistemul imunitar și îl va ajuta să lupte cu diverse infecții. Un fir de pătrunjel zilnic va preveni problemele cardiovasculare, infarctul și ateroscleroza.

Sucul de pătrunjel acționează ca un puternic diuretic, ce vă va ajuta să eliminați pietrele la rinichi sau alte probleme ale tractului urinar. De asemenea, veți scăpa de durerile menstruale, dacă veți consuma această plantă minunată. Vitamina K vă va ajuta să sintetizați calciul în oase și veți avea un sistem osos mai puternic. Sucul de pătrunjel este o opțiune perfectă, venind cu un mare aport de vitamine, minerale și substanțe fitochimice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load