COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În stare de stres mîncarea sprijină creierul

În stare de stres mîncarea sprijină creierul

Oamenii supraponderali trăiesc mai mult decît cei slabi, întrucît creierul lor primește mai multă hrană atunci cînd se confruntă cu situaţii stresante, spune profesorul Universității Luebeck A. Peters, scrie The Daily Mail.

Achim Peters susţine că persoanele supraponderale fac faţă stresului mai bine decît restul oamenilor, deoarece metabolismul lor funcţionează mai bine în astfel de situaţii.

De asemenea, specialistul a adăugat că nu este o problemă să fii slab şi că problemele apar atunci cînd persoanele stresate încep să slăbească pe acest fundal.


„Trebuie să ne îngrijorăm mai mult pentru oamenii slabi şi stresaţi, decît pentru cei graşi. Chiar dacă se consideră că aceşti oameni nu au probleme de sănătate, tocmai pentru că sînt slabi, în realitate ai mor mai repede”, a mai declarat expertul.

Profesorul Peters a declarat pentru o publicaţie germană că, împreună cu echipa sa de cercetare, a studiat „stresul toxic” produs de factorii ce nu pot fi controlaţi de individ, precum sărăcia, abuzul, divorţul, respectul de sine şi problemele de la locul de muncă. În aceste situaţii, indivizii care se îngraşă ca urmare a acestui stres se descurcă mai bine deoarece creierele lor primesc substanţele nutritive de care au nevoie.

„Cînd creierul nu primeşte hrana din exterior, o ia din interior, de la muşchi sau chiar mai rău de la organe. Oamenii slabi şi stresaţi sînt cei mai puţin sănătoşi. Pînă acum, a fost studiată doar relaţia dintre obezitate şi mortalitate”, a notat A.Peters.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load