Fast-foodul este periculos chiar şi pentru şobolani

Fast-foodul este periculos chiar şi pentru şobolani

Fast-foodul împotriva alimentației sănătoase. În Institutul de cercetare în domeniul biologiei din Harkov a avut loc un experiment unic - un an şobolanii au fost hrăniţi cu alimente fast-food - chips-uri, biscuiti, hamburgheri si cartofi prăjiți. Rezultatele au şocat cercetătorii. 

O sută de animale au fost împărţite în trei grupuri. Primul grup era hrănit cu – terci, pîine și cereale. Al doilea grup  a fost hrănit cu hamburgheri și cartofi prăjiți. Ceilalţi au primit zilnic chips-uri şi biscuiţi. O lună mai tîrziu, soarecii care au primit hrană obişnuită, au crescut în greutate şi s-au dezvoltat în mod normal. Vecinii lor, care au fost hrăniți cu hamburgheri şi cartofi, întîrziate în dezvoltare cu 30 %, însă cel mai mult au suferit şobolanii din al treilea grup care au fost hrăniți constant cu chips-uri și biscuiti. La început, timp de cîteva zile ei le mîncau, după care nu au mai mîncat, nu creșteau, se aflau între viaţă şi de moarte - o stare critică pentru animale. 

Experimentul a fost prelungit, iar toate animalele au fost hrănite cu  alimente naturale. Animalele, care anterior au consumat fast-food, oricum nu adăugau în greutate În organismul lor s-au produs  schimbări ireversibile. Adăugau în greutate, apoi brusc slăbeau. Funcţiile unor organe interne, mai ales ale ficatului, s-au schimbat. Oamenii de știință consideră rezultatele experimentului șocante. 

În întreaga lume pasiunea pentru fast-food ia avînt şi cercetările oamenilor de ştiinţă nu sînt în stare să o înfrunte. În America lupta împotriva alimentației incorecte demult timp a devenit o idee naţională. Experţii au dovedit – dragostea excesivă pentru consumul alimentelor "în grabă" ar putea declanşa un atac de cord, cancer și chiar modificarea ADN-ului. Cu toate acestea, armata consumatorilor de fast-food este în creştere şi tot mai des adulții duc copiii în asemenea localuri. 

Alimentele gustoase încă nu înseamnă alimente folositoare – este sloganul principal al apărătorilor produselor alimentare naturale. "Îmi place" - spun clienţii fast-foodurilor. Războiul între mîncarea "în grabă" și produsele naturale continuă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load