COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce cumpără oamenii baxuri întregi de hârtie igienică de frica coronavirusului?

De ce cumpără oamenii baxuri întregi de hârtie igienică de frica coronavirusului?

Oamenii recurg la un comport irațional când aud mesaje contradictoriiMulți reacționează la lipsa unor mesaje clare din partea autoritățilorFrica este contagioasă

E firesc să ne dorim să fim pregătițiAcest comportament le permite unor persoane să se simtă în control

Măștile au fost primele produse care au dispărut de pe rafturi, apoi gelurile și spray-urile dezinfectante, scrie CNN. Pe măsură ce temerile legate de coronavirus continuă să ia amploare în întreaga lume, au apărut imagini cu rafturile supermarketurilor complet golite de hârtie igienică.

Marile lanțuri de magazine din Statele Unite, Canada și Australia au introdus raționalizarea acestui produs la un bax de persoană. De asemenea, un ziar australian a adăugat opt pagini goale pentru a fi folosite pe post de hârtie igienică după ce teama de coronavirus i-a făcut pe oameni să consume stocurile magazinelor.


Steven Taylor, psiholog clinician și autor al cărții „The Psychology of Pandemics ”, susține că în comparație cu pandemiile din trecut, răspunsul global la noul coronavirus a fost unul de panică. "Pe de o parte, comportamentul lor este de înțeles, dar pe de altă parte este excesiv", a declarat pentru CNN Taylor, profesor și psiholog la Universitatea din Columbia Britanică. „Ne putem pregăti fără a ne lăsa cuprinși de panică”.

Coronavirusul îi sperie pe oameni pentru că este un virus nou, despre care nu se cunosc foarte multe lucruri. Atunci când oamenii aud mesaje contradictorii despre riscul pe care îl prezintă și cât de serios ar trebui să se pregătească pentru asta, ei tind să recurgă la un comportament irațional, a spus Taylor. "Când oamenilor li se spune că au de-a face cu ceva periculos, dar tot ce trebuie să facă este să se spele pe mâini, acțiunea nu pare proporțională cu gradul amenințării", a mai adăugat el. „Pericolul special are nevoie de precauții speciale”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load