Cine nu ar trebui să mănînce cartofi și morcovi

Cine nu ar trebui să mănînce cartofi și morcovi

Pentru omul sănătos legumele sînt folositoare sub orice formă, cu toate acestea, persoanele bolnave ar trebui să consulte un medic.

Potrivit nutriționistei Elena Solomatina, legumele cu amidon, precum cartofii și morcovii, tratate termic pot dăuna persoanelor cu diabet. De asemenea, cei cu greutate în exces ar trebui să ocolească cartofii fierți. Morcovii la aceste persoane, dimpotrivă, sînt asimilați mai bine.

Cartofii copți conțin cantități mari de potasiu, ceea ce reduce tensiunea arterială și îmbunătățește funcția inimii. Legumele rădăcinoase crude sînt indicate pentru cei cu ateroscleroză și cancer de colon.

Acestea vor ajuta la eliminarea toxinelor, endotoxinelor și a colesterolului din organism.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load