Ceaiul care curăţă ficatul după mesele cu mîncare grasă

Ceaiul care curăţă ficatul după mesele cu mîncare grasă

Suprasolicitarea organismului cu mîncare mai grasă și mai multă decît de obicei duce la o suprasolicitare a ficatului.

Alimentele digerate pleacă de la nivelul intestinului direct către ficat, unde sînt metabolizate, apoi trimise către alte organe, în funcție de nevoile organismului.

Ceaiul de anghinare, sunătoare și lămîie drenează ficatul, curăță sîngele și scade colesterolul.

Ingrediente:

- 2 lingurițe de anghinare (se găsește la Plafar)
- 2 lingurițe de sunătoare
- 1 linguriță de coajă de lămîie rasă (bio, netratată)
- 1 litru de apă

Mod de preparare:

Se pun, de seară, într-un vas de porțelan anghinarea, sunătoarea și coaja de lămîie rasă – toate mărunțite cît mai fin (în piuă sau cu rîșnița). Se adaugă peste ele apa (1 litru) și se lasă totul la macerat pînă dimineața, cînd se strecoară.

Licoarea frumos parfumată și foarte amară care va rezulta se bea pe stomacul gol – cîte 1 cană înainte de fiecare masă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load