X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Cu ce putem înlocui ceaiul şi cafeaua

3 mar. 19:30  
1330 0

Mulţi medici și nutriţionisti recomandă limitarea consumului de ceai şi cafea datorită conţinutului ridicat de cofeină.

Criticii susţin că cafeau spală organismul de potasiu şi de calciu, afectează în mod negativ inima, poate duce la epuizarea celulelor nervoase. Vom analiza această problemă din altă parte.

Este cunoscut faptul că pentru un organism viu este mai natural (şi, prin urmare, mai util) să mănînce alimente cultivate în acelaşi loc unde trăiește organismului.

Ceaiul şi copacii de cafea nu cresc în zona noastră climatică, deaceea vă propunem să utilizaţi pentru băuturi plantele locale, bogate în minerale și vitamine. Pentru ceai pot fi adunate următoarele ingrediente:
căpşuni, mentă, tarhon, pere şi mere sălbatice uscate, zmeură, fructe de pădure, coacăză, păducel, cătină albă, petale de trandafir.

În general, în ceai pot fi adăugate o mulţime de ierburi și fructe de pădure. Important e să nu exageraţi cu plante aromatice, să puneţi accentul pe vitamine.

Din păcate, locuitorii din oraşe nu au nici o idee despre proprietăţile multor plante. Cu toate acestea, credem că nu este niciodată prea tîrziu să corectăm acest lucru! Deci, experimentaţi şi identificaţi pentru sine cele mai utile plante. Și organismul însuşi vă va spune ce îi lipseşte.

7
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?