COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost descoperit pericolul insuficienței de somn

A fost descoperit pericolul insuficienței de somn

Persoane care suferă de insomnie sunt supuse unui risc sporit de dezvoltare a bolilor coronariene, accidentului vascular cerebral și insuficienței cardiace.

La această concluzie au ajuns savanții suedezi de la Institutul Karolinska de la Stockholm. Studiul a fost relatat succint în comunicatul emis de EurekAlert!.

Specialiștii au analizat datele obținute de la 1,3 milioane de participanți. Cercetătorii au aplicat metoda de randomizare mendeliană care ține cont de factorii genetici ai insomniei.

Acest lucru contribuie la stabilirea unei relații cauză-efect mai exacte între insuficiența de somn și bolile coronariene.

S-a dovedit că posedarea factorilor genetici care contribuie la insomnie sporește riscul accidentului vascular cerebral și al altor afecțiuni. Potrivit rezultatelor studiilor anterioare, insomnia care afectează 30 la sută din populația globală contribuie la dezvoltarea insuficienței cardiace.


Însă acest tip de cercetări este incapabil să stabilească relația cauză-efect, de aceea mai există probabilitatea că problemele cardiace ar afecta calitatea somnului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load