COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Specialiști: În capitală, se vînd jucării periculoase

Specialiști: În capitală, se vînd jucării periculoase

Multe dintre jucăriile comercializate nu corespund standardelor calității. Inspectorii de la protecția consumatorilor au efectuat mai multe verificări, în urma cărora au fost confiscate peste 33 de mii de articole din magazinele și piețele din capitală.

Specialiștii avertizează: multe dintre jucăriile comercializate în piețe sau în magazine prezintă un pericol pentru sănătatea și viața copiilor. Inspectorii au depistat o serie de nereguli: jucării ce conțin compuși chimici periculoși, făcute din materiale necalitative, impregnate cu substanțe toxice, cu piese mici și ușor detașabile. Mai mult, agenții economici nu dețineau declarația de conformitate și avizul sanitar, transmite NOI.md cu referire la sputnik.md.

Potrivit reprezentantului Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Ivan Mateescu, jucăria calitativă și sigură pentru viața copiilor poate fi identificată după trei indicatori: marcajul, calitatea materialului și finețea pieselor.


De asemenea, părinții trebuie să studieze cu atenție eticheta și să verifice instrucțiunile care trebuie să fie obligatoriu traduse în limba de stat.

"Semnul euro de pe etichetă indică faptul că este un produs care corespunde calității. În același timp, marcajul "C" confirmă că jucăria este produsă în China, ceea ce înseamnă că producătorul nu a respectat standardele de calitate. Recomandăm de evitat asemenea jucării", a subliniat el.

Ivan Mateescu a mai adăugat că jucăriile care au fost confiscate din piețe și magazine sînt supuse analizelor de laborator. Dacă se va demonstra că jucăriile sînt periculoase, agentul economic va fi obligat să întreprindă măsuri: să le nimicească sau să le restituie țării de origine.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load