COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria va cumpăra 1000 de teste Covid-19

Primăria va cumpăra 1000 de teste Covid-19

Primăria Chişinău va plăti aproape 600 de mii lei unei clinici private pentru o mie de teste Covid-19.

Banii sînt din donaţii de la agenţi economici şi cetăţeni. Vor fi testaţi lucrătorii medicali care au fost în contact cu persoanele infectate de Covid -19 sau au simptome ale bolii, scrie tvrmoldova.md.

În contul primăriei Chişinău s-au făcut donaţii de peste un milion de lei. O parte din bani vor fi alocaţi pentru testarea cadrelor medicale. Un singur test costă 550 de lei şi sînt de la un laborator privat.

„Se va face la acest laborator pentru că nu este altul care să aibă aceste teste şi să fie acreditat”, a declarat Tatiana Bucearschi, şefa Direcţia Sănătăte.

Testarea va fi selectivă. Au prioritate cei care au avut contact cu pacienţii infectaţi de Covid-19 sau ai simptome ale bolii. Testele urmează să fie cumpărate pe baza unui parteneriat public-privat. Laboratorul a fost condus acum trei ani de Boris Gîlcă, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii iar acum un apropiat al primarului general. Faptul că a fost selectat anume acest laborator ar fi o coincidienţă şi nu ar exista interese ascunse.


„Să mă acuze pe mine de asta, nu poate fi aşa ceva, eu nu aşa fi făcut asta tocmai acum”, a spus Boris Gîlcă, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii.

Primăria Chişinău a mai cumpărat 500 de teste pentru cadrele medicale. In laboratorul de stat sînt acum aproape 13 mii de teste.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load