Primăria anunță modalitatea de organizare a nunţilor de aur

Primăria anunță modalitatea de organizare a nunţilor de aur

Primăria Municipiului Chişinău informează opinia publică despre modalitatea de organizare şi celebrare a nunţilor cuplurilor longevive şi omagierea persoanelor centenare (longevive)  din capitală, notează NOI.md.


În conformitate cu decizia Consiliului Municipal Chişinăuşi dispoziţia primarului general interimar, Primăria Municipiului Chişinău, de comun cu Serviciul Stare Civilă a municipiului Chişinău organizează acţiunile de celebrare oficială a cuplurilor longevive care au convieţuit 50, 60 sau 70 de ani. Manifestarea se desfăşoară în luna înregistrării căsătoriei, în incinta Serviciului Stare Civilă. Din partea administraţiei publice locale, cuplurile ce îşi sărbătoresc jubileul beneficiază de un suport financiar în mărime de 1000 de lei.


Pentru a sărbători oficial jubileul de 50, 60 sau 70 de ani, cuplurile depun o cerere oficială la Primăria Municipiului Chişinău (Direcţia social-umanitară şi relaţii interetnice), cu 30 de zile înainte de jubileu. În cazul în care cuplurile se adresează după data căsătoriei, cererile nu vor fi acceptate, cu excepţia cazurilor cînd cuplul demonstrează prin acte justificative că cel puţin unul dintre membrii familiei a fost bolnav sau ambii au grad de invaliditate.


Cererile din partea cuplurilor urmează să întrunească următoarele condiţii:


a)     Persoanele deţin actele de căsătorie în original;


b)    Soţii deţin cetăţenia republicii Moldova şi sînt locuitori ai municipiului Chişinău;


c)     Perioada de căsătorie nu a fost întreruptă.


De asemenea, Primăria municipiului Chişinău organizează acţiuni de omagiere a persoanelor longevive, care au împlinit vîrsta de 100 de ani şi mai mult. Cererile pentru acţiunile de omagiere le depun rudele persoanei centenare sau asistentul social, pe tot parcursul anului.  


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load