X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Percheziții în dosarul privind deposedarea primăriei de terenuri publice: Ce bunuri a sechestrat CNA

19 feb. 11:18   Capitala
2408 0

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămîna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Ofițerii CNA au efectuat noi percheziții în dosarul privind deposedarea Primăriei mun. Chișinău de terenuri publice.

Membrii grupului criminal organizat au intrat în proprietatea a 29 de terenuri din domeniul public al administrației publice locale, cauzînd astfel un prejudiciu de peste 135 000 000 lei Primăriei mun. Chișinău. De asemenea, CNA a luat în custodia sa un automobil de lux, sechestrat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani, iar un cetățean străin, cercetat de organul de urmărire penală al Centrului a ajuns pe banca acuzaților într-o cauză de trafic de influență, transmite Noi.md.

Timp de o săptămînă, au fost pornite 10 cauze penale pe fapte de corupție, iar alte 11 dosare au fost transmise procurorilor cu propunere de remitere în instanța de judecată.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de circa 1, 7 milioane de lei, săptămîna trecută, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA și Procuraturii Anticorupție. Printre acestea se numără 2 încăperi locative și una nelocativă, 2 mijloace de transport și numerar. Peste jumătate de milion de lei a fost depus pe conturile trezoreriale ale CNA, gestionate de Agenție.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză anticorupție și 12 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămîna trecută. În perioada menționată au fost organizate 9 instruiri anticorupție pentru 400 de persoane.


De asemenea, au fost finalizate 8 expertize criminalistice. CNA notifică efectuarea a 2 analize operaționale, eliberarea a 263 de caziere de integritate, recepționarea a 46 de apeluri la linia națională anticorupție și 1413 materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

5
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?