COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pasajul subteran de la Viaduct va fi reparat

Pasajul subteran de la Viaduct va fi reparat

Lucrările vor începe săptămîna viitoare și vor dura trei luni. Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, municipalitatea nu va cheltui bani din buget pentru realizarea acestui proiect.

Această fiind o acțiune filantropică pentru oraș venită din partea unui centru comercial din capitală care suporta toate cheltuielile.

”Vor fi reparate scările, va fi instalat sistemul de iluminare, vor fi create condiții pentru persoanele cu nevoi speciale, pereții vor fi construiți din material care vor rezista acțiunilor de vandalism, iar podeaua va fi restaurată, asta deoarece este din bucăți de granit. Intenția noastră de reabilitare a pasajelor subterane este axată pe donații și parteneriate publice-private. Astfel, trecerile subterane reabilitate vor purta numele marilor orașe din toată lumea. În acest sens, trecere subterană de la Viaduct va avea denumirea „Istanbul” și ne propunem ca alte subterane din Chișinău să prindă viață cu noi denumiri „București” „Moscova” „Bruxelles” „Tel Aviv” „Viena” „Baku” , dar și altele, iar în interiorul lor vor fi redate peisaje a celor locații care le poartă numele”, se arată într-o postare a edilului.

Totodată, primăria capitalei își propune ca în viitorul apropiat să fie reabilitate mai multe treceri subterane, astfel ca acestea să devină accesibile și să nu fie periculoase pentru cetățeni.


”Totodată, țin să precizez că a fost finalizată misiunea de audit în sensul posibilităților de îmbunătățire a modului de gestionare a pasajelor subterane, unde au fost depistate foarte multe încălcări. Constat că și în acest domeniu am găsit un mare dezastru ca și în altele de fapt, lucruri care urmează să le aducem la normalitate. O parte din documente pe care pot fi făcute publice, vor fi plasate site-ul primăriei”, a mai scris primarul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load