Numele potențialilor candidați la postul de primar al Chișinăului

Numele potențialilor candidați la postul de primar al Chișinăului

Dorin Chirtoacă a demisionat din funcţia de Primar General al municipiului Chişinău şi, conform legislaţiei, ar urma să aibă loc alegeri anticipate.


În context, vă propunem un material din care să cunoaşteţi numele unor potenţiali candidaţi la Primăria capitalei, care se vehiculează neoficial.


Silvia Radu – posibil să candideze atît independent, cît şi ca reprezentant al Partidului Democrat. La moment, ea încearcă să scoată maximum de dividende la capitolul imagine, folosind postura favorabilă de Primar interimar.


Ion Ceban – Partidul Socialiştilor. Este considerat un candidat cu şanse reale, inclusiv şi datorită poziţiilor politice bune pe care le are PSRM în capitală, dar şi datorită faptului că cunoaşte bine problemele locuitorilor municipiului Chişinău, e combativ şi are o bună pregătire politică.


Andrei Năstase – liderul Platformei Demnitate şi Adevăr. Se zice că ar putea fi candidatul comun al dreptei pro-europene. El ar putea fi susţinut inclusiv de Maia Sandu şi Partidul Acţiune şi Solidaritate. Astfel, PAS i-ar întoarce o veche „datorie” politică, deoarece Andrei Năstase a susţinut-o pe Maia Sandu în precedentele alegeri prezidenţiale. Mai mult ca atît, PAS şi PDA deja au anunţat că vor merge împreună în următoarele alegeri parlamentare.


Valeriu Munteanu – Partidul Liberal. Este activ, are o bună reputaţie între colegii de partid. Se zice că are verticalitate politică şi se presupune că se descurcă nu rău în problemele cu care se confruntă capitala.


Ilian Caşu – Partidul Nostru. A mai candidat la Primăria capitalei şi e consilier municipal de Chişinău. Cunoaşte problemele capitalei şi se implică în soluţionarea unora dintre ele, în limita competenţelor şi posibilităţilor pe care le are.


Ruslan Codreanu – Partidul Popular European. La moment este viceprimar şi dovedeşte că nu se descurcă rău cu atribuţiile de serviciu. În plus, are o bună pregătire profesională şi o imagine la fel de bună.


Marcel Darie – Liderul Frontului Salvării Moldovei. Anterior a avut mai multe acţiuni care au vizat corupţia din Primărie şi în ultima perioadă multe din faptele invocate de el s-au adeverit. Aceasta ar putea să-i aducă dividende şi şanse în plus în lupta pentru Primărie.


Serafim Urechean - Fost preşedinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova. A îndeplinit funcția de primar general al municipiului Chișinău în perioada 1994-2005 și cea de prim-ministru interimar al Republicii Moldova  din 5 pînă în 17 februarie 1999.


Deocamdată, acestea sînt numele ce se vehiculează neoficial în contextul funcţiei de Primar. Dar, vom reveni pe parcurs cu alte detalii, pe măsură ce vor apărea alte nume.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load