COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Contrar legii, focurile de artificii se vînd la tot colțul

Contrar legii, focurile de artificii se vînd la tot colțul

Legea-i lege, dar nu și pentru unii vînzători de petarde. Potrivit reprezentanților Direcției Poliției Chișinău, săptămîna trecută au fost înregistrate opt cazuri de comerț neautorizat.

Se întîmplă chiar și după o serie de avertizări în adresa vînzătorilor care nu se supun regulilor. Zeci de oameni continuă să vîndă articole pirotehnice în plină stradă. Cîțiva comercianți certați cu legea au ajuns și în obiectivul echipei TV8. Unii s-au îndreptățit, alții au recunoscut că aceasta ar fi soluția de a cîștiga niște bani pentru a le mai acoperi din nevoi.

În patru cazuri au fost întocmite procese verbale și aplicate amenzi, iar în patru cazuri trimise în instanța de judecată, deoarece au fost ridicate un număr impunător de obiecte birotehnice, pentru a fi confiscate”, Alexei Grosu, șef-adjunct, IP. Chișinău.


În pofida amenzilor aplicate și a măsurilor luate, produsele pirotehnice pot fi găsite cu ușurință în zona Pieței Centrale din capitală. Fără a ști că sînt filmați vînzătorii își prezintă marfa fără rețineri.Anul Nou impreuna cu MAXIMUM!

„La ce preț petardele? 10 lei – pachetul. Mai mari nu aveți? Nu. Sunt puternice? Da, puternice.”

În momentul în care ne-am apropiat de vînzătoare cu camera la vedere, însă, femeia a început să-și ascundă produsele. Pe unele le-a pus în pungi, iar altele au ajuns chiar și prin buzunare.

„Aveți certificate speciale pentru aceste..? Nu avem. De ce? Este interzis. Noi avem credite, datorii toată Moldova. Dă-ne pace.”

La o distanță de doar cinci metri un alt comerciant a expus articole pirotehnice la vînzare, fiind constrîns de povara grijilor.

„De ce vindeți petarde fără niciun act? Mai bine să umblăm să furăm?”

O tarabă imporvizată am suprins și în sectorul Rîșcani al capitalei. Vînzătorul ne-a spus deschis că nu are vreun act care să-i permită activitatea.

„De unde le aduceți? Ucraina. Aveți vreun act pe ele? Nu.”

Conform datelor poliției, amenda pentru comercializarea articolelor pirotehnice în piețe sau în afara unităţilor comerciale autorizate este de cel mult 10 mii de lei. În Chișinău sînt patru magazine ce au dreptul să comercializeze produse pirotehnice. Cel mai des, folosirea imprudentă a materialelor pirotehnice provoacă traume la mîini și picioare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load