X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Revelion fără artificii: Guvernul propune alternative ECO

27 dec. 2023,, 15:15   Societate
3096 0

Guvernul îndeamnă cetățenii să nu folosească focuri de artificii în perioadă sărbătorilor de iarnă.

Purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, a precizat că acestea dăunează mediului și drept urmare afecta sănătatea populației, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Această decizie este luată în vedere protejării sănătății publice, a siguranței animalelor de companie, păsărilor, a reducerii poluanților. Focurile de artificii pot provoca răni grave oamenilor cît și animalelor. Zgomotul intens produs de aceste pot duce la stres și anxietate severă la animalele de companie și la viața sălbatică. Zgomotul și lumina pot deranja migrația păsărilor”, a menționat funcționarul.

Conform declarațiilor lui, substanțele chimice eliberate în aer contribuie la poluarea aerului, afectează calitatea acestuia și au efect negativ asupra sănătății. Așadar, se propun alternative precum luminile led, showurile cu proiecții laser sau vizitarea evenimentelor culturale și concertelor.

„Autoritățile încurajează cetățenii să adopte alternative mai sigure și mai ecologice. Prin aceste măsuri, dorim să promovăm un comportament responsabil în cadrul comunității”, a conchis Daniel Vodă.

6
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав