COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: În Chișinău, terenurile nu se mai vînd prin Consiliul Municipal

Ceban: În Chișinău, terenurile nu se mai vînd prin Consiliul Municipal

Sub administrația anterioară a capitalei, sute de terenuri au fost vândute pe „sub masă” și la un preț scăzut. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik Moldova.

Acesta a menționat că acele loturi, care costă 20 de milioane, au fost vândute pentru 10 mii de lei.

„Momentan, municipalitatea a scos la vânzare prin licitație 15 loturi de teren – este necesară reînnoirea bugetului municipal. Punctez că toate acestea sunt vândute la prețul de piață. Anterior, terenul a fost dat mâinilor private pe „sub masă”. Acum, din inițiativa mea, toate obiectele în valoare de peste 80 de mii de lei sunt scoase la vânzare, exclusiv, prin sistemul de achiziții publice MTender, unde totul se întâmplă cât se poate de transparent”, a spus Ceban.


Primarul Capitalei a subliniat că, dacă vor fi descoperite încălcări, făptașii vor fi pedepsiți sever.

„Dacă este necesar, vom contacta Procuratura Generală. Nu exclud că acum rămășițele „schemelor” anterioare pot funcționa, dar le vom închide, iar vinovații vor fi cel puțin demiși”, a declarat primarul general.

Reamintim, mai devreme, Ion Ceban a raportat despre pierderea a 1.600 de terenuri de către municipalitate. De asemenea, Primăria Chișinău are multe terenuri care nu sunt trecute la balanța primăriei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load