Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Noi percheziții, efectuate în dosarul de însuşire a terenurilor din mun. Chișinău

11 apr. 11:10   Capitala
2063 0

Ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău au efectuat în această dimineață percheziții pe mai multe adrese din mun. Chişinău şi raioanele de Nord ale țării, în dosarul de însuşire a terenurilor din str. Podgorenilor mun. Chișinău cu suprafața totală de 7,9 ha, în valoare de peste 10 milioane de lei.

Persoanele cercetate sînt foşti administratori de întreprinderi implicate în acţiunile ilegale, care ulterior au fost reînregistrate pe persoane interpuse cu domiciliul în regiunea transnistreană, transmite Noi.md.

Potrivit faptelor investigate, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, acționînd de comun acord cu persoane publice din cadrul Primăriei mun. Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobîndiri ilicite a bunurilor cu statut de proprietate publică, au utilizat o hotărîre judecătorească care conţinea date vădit false (pretins a fi emisă în anul 2013), conform căreia s-a recunoscut valabilitatea unor contracte de vînzare-cumpărare presupus încheiate între Primăria mun. Chișinău cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii din ţară. Această hotărîre a fost utilizată la însuşirea terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha care au fost transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA ”SUCCIN”.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA în ziua de 11.04.2024 sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate 4 percheziții în urma cărora au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale.

Amintim, că acum o lună, ofiţerii CNA au mai efectuat acţiuni de urmărire penală pe cazul de însuşire a terenurilor din mun. Chişinău, în cadrul cărora au fost reţinute 4 persoane implicate în acţiunile ilegale.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?