Cauza izbucnirii incendiului de la restaurantul din sectorul Rîşcani

Cauza izbucnirii incendiului de la restaurantul din sectorul Rîşcani

Incendiul de ieri seara de la un restaurant din sectorul Rîşcani al capitalei ar fi izbucnit din cauza unui cămin decorativ care funcţiona pe bază de lichid inflamabil.

Acesta este ipoteza înaintată de specialişti, care, cel mai probabil, va fi dată și drept cauză finală a izbucnirii incendiului.

Contactată telefonic de NOI.md, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale, Diana Ţuţu, a specificat că, prin instalarea căminului decorativ în apropierea geamurilor cu draperii, s-au încălcat normele antiincendiu.

„Este vorba de nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea instalaţiei cu lichid inflamabil. Adică acolo era un cămin decorativ, care funcţiona pe bază de lichid inflamabil, şi este important de menţionat că acesta era instalat undeva în apropierea draperiilor, ceea ce nu corespunde normelor antiincendiu”, a remarcat Diana Ţuţu.

Amintim că, în urma izbucnirii incendiului de aseară, doi bărbați, cu vîrste de 24 și 54 de ani, s-au ales cu arsuri pe mîini, încercînd să acționeze pînă la venirea echipelor de salvare.

 

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load