COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANSA vine cu noi detalii în cazul alimentelor stricate de la grădiniță

ANSA vine cu noi detalii în cazul alimentelor stricate de la grădiniță

Ouăle cu termen de valabilitate expirat care au fost livrate vineri dimineață, în toate grădinițele din sectorul Ciocana au fost extrase din instituțiile preșcolare. Despre asta ne-a spus șeful Secției siguranța alimentelor din cadrul Direcției municipale Chișinău a Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor (ANSA), Ion Dabija.

Au fost făcute constatările la fața locului în ziua de vineri. Apoi a fost emis scrisori către toate direcțiile de Educație din sectoarele municipiului Chișinău ca să implice să retragă toate ouăle din consumul copiilor pînă la stabilirea circumstanțelor”, a spus pentru TV8 Ion Dabija.

Șeful secției a mai precizat că în următoarele zile urmează să fie întreprinse verificări la compania SRL DANT-AGRO, cea care a livrat ouăle.


Paralel a fost expediate informații către direcțiilor teritoriale ale ANSA ca să întreprindă măsuri la producător, unde se păstrează ouăle. În urma verificărilor, vom fi informați cu măsurile întreprinse și cu cele constatate la fața locului. La moment însă se mai lucrează. Plus la asta primim și informații de la Direcțiile de învățămînt la care grădinițe au fost depistate încă ouă expirate și cîte au fost retrase din consum” a mai precizat Dabija.

De partea cealaltă, reprezentanții companiei SRL DANT-AGRO au precizat că produsele nu ar fi vechi, ci s-a produs doar o eroare tehnică la marcarea ouălor și că după incidentul de vineri acestea au fost „schimbate”.

După ce s-a întîmplat, noi am schimbat toate ouăle. Ouăle nu sînt stricate. A fost o greșeală tehnică. Ouăle sînt aduse în toate grădinițele din sectorul Ciocana o data pe săptămînă (vineri)”, ne-a spus o reprezentantă a companiei.

Amintim că, zeci de ouă cu termenul expirat au fost găsite vineri (9 august) în grădinița nr. 184 din Chișinău, în urma unei verificări inopinate, făcute de angajații Agenției Naționale de Securitate a Alimentelor (ANSA). Unele dintre acestea sînt expirate încă de la finele lunii iulie. Specialiștii de la ANSA au întocmit proces verbal pe numele directoarei. Acesta riscă amendă de la șapte la nouă mii de lei.

Cazuri similare s-au depistat și în alte grădinițe din Chișinău, cum ar fi grădinița nr. 149 din sectorul Ciocana, unde au fost găsite, de asemenea, ouă alterate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load