A fost semnat contractul privind cumpărarea celor 31 de autobuze noi

A fost semnat contractul privind cumpărarea celor 31 de autobuze noi

Primăria Chișinău a semnat astăzi contractul de cumpărare a celor 31 de autobuze produse în Turcia, notează Noi.md.


Contractul în valoare de 78 mil. lei a fost încheiat între Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) și dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze „ISUZU” din Turcia, Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd., iar sursele financiare au fost prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019.


Conform graficului, primul lot de 25 de autobuze urmează a fi livrar în decurs de 2 săptămîni. Restul de 6 unități va intra în posesia PUA în decurs de 60 zile de la semnarea contractului. Conform documentului, municipalitatea va face achitarea pentru autobuze, timp de 30 de zile după livrarea unităților de transport.   


Vitalie Copaci, șeful Parcului Urban de Autobuze , a menționat că acest contract prevede unități noi, lucru specificat în garanția distribuitorului.


„Avem garanția dealerului că autobuzele sînt noi, anul de producere 2017-2018, ceea ce a fost prezentat în oferta furnizorului. N-a fost prioritar achiziționarea celor mai ieftine autobuze din aspect juridic, dar evaluarea a fost din punct de vedere tehnico-economic”, a precizat directorul PUA.


Serghei Daradur, reprezentant oficial al Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri în Republica Moldova, a declarat că prețul unităților pentru PUA este mai avantajos decît cel oferit pentru livrări în alte state europene. „Asemenea model de autobuz a fost vîndut în România, Azerbaijan și Țările Baltice, cu 150 - 200 mii Euro per unitate, față de 130 mii Euro pentru Moldova”.


Precizăm că Grupul de lucru din cadrul administrației publice locale a desemnat drept cîștigător dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze ISUZU din Turcia, iar criteriul de evaluare a fost raportul preț/calitate în marja sumei alocate și nu cel mai mic preț.


Noile autobuze sînt de model „ISUZU Cityport”, au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vîrstnicilor și părinților cu copii în cărucioare. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, 4 geamuri de aerisire etc.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load