X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

SUA a comentat achiziționarea de către Moldova a gazului natural lichefiat american

2 apr. 16:52   Economie
2557 1

Statele Unite felicită guvernul și Energocom pentru prima achiziție de Gaz Natural Lichefiat (GNL) din SUA.

Despre acest lucru a anunțat ambasada SUA la Chișinău, menționînd că, cu ajutorul asistenței SUA prin intermediul USAID, această achiziție va ajuta Moldova să își diversifice în continuare sursele de gaz și să își consolideze securitatea energetică.

”Statele Unite continuă să sprijine eforturile Moldovei de a se elibera de șantajul energetic și de a-și asigura calea către un viitor european”, se spune în comunicatul ambasadei SUA în R. Moldova.

După cum s-a anunțat anterior, compania de stat Energocom a achiziționat un volum de testare de gaz natural lichefiat din Statele Unite, livrat prin portul elen Alexandroupolis. Energocom a cumpărat acest gaz de la compania grecească DEPA și îl vinde către Moldovagaz. În total, vor fi livrați aproximativ 28.000 MWh de GNL, echivalentul a 2,6 milioane de metri cubi de gaz.

"Acesta este gazul necesar pentru consumul curent, iar prețul este competitiv. Dacă vom conveni asupra unei formule de menținere a acestei cooperări, vom informa cetățenii în viitorul apropiat", a declarat directorul interimar al Energocom, Victor Bînzari.


Potrivit lui, aceasta este prima navă cu GNL care acostează la Alexandroupolis (un nou terminal GNL construit în nordul Greciei) și, datorită parteneriatului de încredere cu DEPA, compania de stat Energocom poate profita de aceste resurse energetice alternative. Diversificarea surselor de gaz va consolida și mai mult securitatea energetică a țării.

3
0
0
0
41

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?