X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Armata Națională va cumpăra un nou radar

5 apr. 11:30   Societate
2140 3

Ministerul Apărării a semnat contractul privind achiziționarea unui nou radar, care va îmbunătăți monitorizarea spațiului aerian al Republicii Moldova.

Achiziția se realizează cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul programului Instrumentul European pentru Pace (EPF).

În acest sens, Directorul general al Agenției implementatoare din Estonia, Magnus-Valdemar Saar și locţiitorul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, general de brigadă Sergiu Cirimpei, au semnat Contractul cu privire la achiziția radarului care urmează să fie livrat Armatei Naționale.

Pe această cale, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi și-a exprimat gratitudinea partenerilor UE care contribuie, prin asistență constantă, la realizarea obiectivelor naționale de consolidare a capacităților de apărare, menționînd că astfel de proiecte vor continua, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, secretarul de stat, Sergiu Plop a avut, la sediul instituției, o întrevedere cu echipa Agenției implementatoare din Estonia (ECDI) responsabilă de procedura de achiziție și implementare a proiectului. Oficialii au discutat despre asistența oferită de Uniunea Europeană prin intermediul EPF pe diferite domenii, cum ar fi: mobilitate, logistică, comunicații, dar și supravegherea spațiului aerian.


De menționat că echipa de experți internaționali s-a aflat în Republica Moldova în perioada 2-4 aprilie. Aceștia au avut întrevederi cu specialiști din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major pentru a definitiva subiectele ce țin de proiectele de achiziții de echipament și tehnică în cadrul EPF pentru modernizarea Armatei Naționale.

3
3
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?