8000 de copii din familiile social-vulnerabile vor primi ajutor material

8000 de copii din familiile social-vulnerabile vor primi ajutor material

Pentru al doilea an consecutiv, 8.000 de copii din familii social-vulnerabile din capitală beneficiază de un suport de 700 lei pentru pregătirea către noul an de studii.


Consiliul Municipal Chișinău a sprijinit inițiativa fracțiunii PSRM în acest sens.


„După ce fosta guvernare a lichidat anul trecut Fondul municipal de susținere socială a populației, anume noi am insistat ca acești bani să ajungă la cei care au mai multă nevoie de ajutor”, a scris Ion Ceban pe o rețea de socializare.


De la începutul lunii august, deja 6.300 de copii au primit acest ajutor. Totodată, termenul de depunere a solicitărilor pentru acest ajutor a fost prelungit. Pînă la 10 septembrie listele cu beneficiari vor fi actualizate și transmise Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate pentru achitarea acestor 700 de lei în luna septembrie.


Beneficiari de ajutor material unic pot fi familiile fără venituri sau cu venituri mici, conform minimului de existență și anume: familiile cu 3 și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore/curatelă (fără părinți, lipsiți de drepturi părintești, inapți de muncă, neangajați în cîmpul muncii).


„Știu că este puțin, de aceea programele de susținere a familiilor cu mulți copii și defavorizate trebuie susținute și continuate, iar ajutoarele să fie majorate”, a mai spus Ion Ceban.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load