Elon Mask a anunțat termenul primei lansări a navei pentru zborul spre Marte

Elon Mask a anunțat termenul primei lansări a navei pentru zborul spre Marte

Fondatorul companiei SpaceX Elon Musk a declarat că pentru prima oară nava sa pentru zborul spre Marte se va ridica în aer în prima jumătate a anului 2019.


El a comunicat acest lucru în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Festivalul anual de tehnologie și cultură din Austin, Texas, transmite CNBC News.


„Construim o navă interplanetară care va putea face zboruri scurte, începînd cu prima jumătate a anului viitor. Cu toate că, uneori, termenele stabilite de mine sînt un pic ... Ei bine, știți „, - a spus el rîzînd, referindu-se la informațiile apărute mai devreme, potrivit cărora SpaceX nu reușește să lanseze serviciul global de internet Starlink pînă în 2022.


Se preconizează că sistemul de rachete SpaceX BFR (Big Falcon Rocket) va fi sută la sută reutilizabil. Zborul va costa mai puțin decît lansările inițiale ale Falcon 1, pe care Musk le-a estimat în intervalul de la cinci  la șase milioane de dolari. BFR include o rachetă supergrea reutilizabilă și o navă spațială echipată cu o capacitate de aproximativ o sută de oameni şi circa 150 de tone pentru orbita joasă a Pămîntului.


În septembrie 2017, Musk a numit în glumă acest sistem Big Fucking Rocket. Tot atunci au devenit cunoscute planurile SpaceX de a trimite pînă în 2022 pe Marte două camioane, pe cînd în 2024 se așteaptă patru misiuni concomitent - două de marfă și două cu echipaj. Scopul final al SpaceX este plantarea semințelor pentru a construi pe Marte o colonie umană.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load