COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se vor schimba stocurile de pește în procesul încălzirii a mărilor

Cum se vor schimba stocurile de pește în procesul încălzirii a mărilor

Cercetătorii de la Universitatea Exeter au prezis cu ce schimbări o să se confrunte industria pescuitului în următorii 40 de ani din cauza încălzirii a mărilor. Este vorba despre creșterea sau scăderea populației anumitor pești. Studiul este publicat în Journal of Applied Ecology.


Marea Celtică, La Manche și partea de sud a Mării Nordului s-a încălzit semnificativ în ultimii 40 de ani, iar în următoarele deceniile se așteaptă o creștere și mai rapidă a temperaturii mării. Potrivit oamenilor de știință, prezicerea viitoarelor schimbări ar putea ajuta la pregătirea industriei pescuitului și a sistemelor de gestionare ecologice, sociale și economice.


Conform prognozei specialiștilor, va crește numărul speciilor adaptați la căldură. Pe de altă parte, va scădea numărul speciilor, care trăiesc în mări reci.
Sînt necesare abordări mai flexibile și adaptive care reduc impactul climei asupra speciilor de pește și care contribuie la adaptarea industriei.”Cercetările noastre indică la schimbarea climei continuă, ce va afecta stocurile de pește din această regiune marină și în viitor. Am arătat atît riscurile potențiale, cît și oportunitățile viitoare pentru adaptare”, a precizat autoarea principală a cercetărilor dr. Kathrine Maltby.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load