TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Crearea unor rezervații și renunțarea la pesticide va opri dispariția în masă a insectelor

Crearea unor rezervații și renunțarea la pesticide va opri dispariția în masă a insectelor

Renunțarea la pesticide și crearea de rezervații pentru insecte vor permite încetinirea dispariției lor. Aceștia și alți șapte pași au fost propuși de un grup internațional de cercetători din 30 de țări ca măsuri de prevenire a dispariției globale a insectelor, ceea ce poate duce la multe consecințe grave.

Conform estimărilor ONU, pînă în 2050, pe Pămînt vor muri aproape un milion de specii de animale, inclusiv un număr imens de insecte. Acest lucru se datorează în principal emisiilor de gaze cu efect de seră.
Potrivit organizației, din 1980, nivelul emisiilor antropice s-a dublat - acest lucru a dus la o creștere a temperaturii medii pe Pămînt cu cel puțin 0,7 °C.


Printre pașii de prevenire a dispariției globale a insectelor, cercetătorii propun renunțarea folosirii pesticidelor în agricultură, plantarea plantelor indigene obișnuite pentru insectele din anumite zone, renunțarea la cosirea frecventă a ierbi, precum și netăierea copacilor uscați și a cioturilor.

În plus, cercetătorii consideră că trebuie redusă urma de carbon, care afectează negativ insectele, precum și alte specii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load