COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Capacitatea cîinilor de a simți cîmpul magnetic al Pământului are legătură cu microbii

Capacitatea cîinilor de a simți cîmpul magnetic al Pământului are legătură cu microbii

Noua ipoteză spune că animalele simt cîmpurile magnetice ale Pămîntului datorită microbilor care trăiesc în organismele lor.


Abilitatea, numită magnetorecepție, ajută animalele să migreze pe distanțe lungi și să găsească drumul spre casă și această capacitate o manifestă mai multe specii.


Potrivit cercetătorilor, animalele pot detecta cîmpurile magnetice datorită bacteriilor magnetotactice care trăiesc în organismul lor (MTB). Aceste bacterii se orientează de-a lungul liniilor cîmpului magnetic datorită magnetozomilor-un lanț de structuri magnetice din interiorul corpului lor.Studiind bazele de date ale informațiilor genetice despre microbi, cercetătorii au constatat că bacteriile magnetotactice, considerate cîndva rar întîlnite, se întîlnesc, de fapt, mult mai des în microbiomul animalelor, doar că prezența lor nu a fost pînă acum observată.


Cu toate acestea, după cum recunosc cercetătorii, nici una dintre noile dovezi nu confirmă în mod direct că acești microbi oferă gazdelor lor capacitatea uimitoare de a se deplasa prin cîmpurile magnetice. "Ipoteza senzației magnetice simbiotice rămîne o ipoteză", a declarat cercetătorul, biologul evolutiv Yoni Wortman de la Colegiul Academic israelian din Tel Hai. "Sîntem acum în curs de experimentare pe mai multe specii de păsări, verificînd dacă antibioticele vor afecta simțul lor magnetic", a adăugat ea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load