X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cîini de terapie liniştesc pasagerii stresaţi

9 apr. 23:00   Societate
2038 0

Stresat înaintea unui zbor important? Cîini de terapie sînt acum la dispoziţia călătorilor pe Aeroportul din Istanbul (IST) pentru a-i ajuta să se relaxeze, informează Reuters.

Aeroportul a derulat acest program în ultima lună pentru a ajuta la reducerea stresului şi a anxietăţii în rîndul pasagerilor care trec prin terminalele sale, transmite agerpres.

Îngenunchind pentru a-l mîngîia pe Kuki, unul dintre aceşti cîini de terapie, călătoarea Anastasia Podmazova a lăudat serviciul.

"Mă relaxează. Iubesc animalele. Este foarte bun", a spus ea.

Ca urmare a feedback-ului pozitiv din partea pasagerilor, operatorul aeroportului IGA doreşte să extindă proiectul, crescînd numărul cîinilor aflaţi la dispoziţia călătorilor de la 5 la 10, a declarat Abdulkadir Demirtas, customer experience manager.

"Călătoriile pot fi stresante ... Potrivit cercetărilor, interacţiunea dintre animale şi oameni reduce nivelul de stres şi anxietatea", a precizat Demirtas.

Murat Cengiz Koca, expert în comportament canin şi dresor de cîini, care însoţeşte patrupedele prin aeroport, a declarat că animalele au fost antrenate să nu reacţioneze la sunete sau la oameni.

"Cîinii pe care i-am ales aici au trecut printr-un antrenament de un an de zile. Ei se află astăzi aici pentru că antrenamentul a avut succes", a declarat el.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?