TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Yahoo va plăti peste 100 de milioane de dolari clienţilor cu date furate

Yahoo va plăti peste 100 de milioane de dolari clienţilor cu date furate

Nici Yahoo nu stă deoparte de practicile mai puţin curate ale greilor din domeniu.

Ba chiar compania este protagonista celui mai mare caz de furt de date din istorie. Yahoo a încheiat un acord de peste 117 milioane de dolari cu milioane de clienţi ale căror adrese de email şi alte date personale au fost furate, potrivit informaţiilor Reuters.

Yahoo, care face parte acum din grupul american Verizon Communications, a fost acuzată că nu a făcut publice suficient de rapid trei cazuri de accesare neautorizată a circa 3 miliarde de conturi, în perioada 2013-2016. Ori acordul de 100 de milioane de dolari pentru închiderea procesului colectiv a fost făcut public abia săptămîna aceasta.


Noul acord prevede plata a cel puţin 55 de milioane de dolari pentru acoperirea cheltuielilor victimelor, 24 de milioane de dolari pentru monitorizarea creditelor, pînă la 30 de milioane de dolari pentru comisioane legale şi pînă la 8,5 milioane de dolari pentru alte cheltuieli.

Ar fi vorba despre aproximativ 190 de milioane de persoane din Statele Unite şi Israel, cu aproape 900 de milioane de conturi afectate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load