TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost numită cea mai periculoasă reţea de socializare

A fost numită cea mai periculoasă reţea de socializare

Un recent studiu are să pună pe jar tinerii. Mai exact, potrivit unui studiu realizat de două organizații de sănătate și citat de The Guardian, atrage atenția asupra faptului că patru din cinci cele mai populare rețele de socializare sînt dăunătoare pentru sănătatea mintală.

Instagram are cel mai puternic impact negativ asupra sănătății mintale a tinerilor, se arată în studiul efectuat pe aproximativ 1.500 de tineri cu vîrste cuprinse între 14 și 24 de ani. Dacă vă întrebați și care impactul celorlalte rețele de socializare asupra sănătății mintale a adolescenților, aflați că atît Snapchat cît și Facebook și Twitter sînt de asemenea dăunătoare se arată în studiu.


Însă surpriza abia acum vine: dintre cele cinci, se pare că YouTube a fost considerat singurul site cu un impact pozitiv!

Mai mult, organizațiile de sănătate susțin că rețelele de socializare adîncesc sentimentele de inadecvare și anxietate ale tinerilor. Cele patru platforme au efect negativ deoarece pot exacerba griji pentru imaginea corpului copiilor și a tinerilor și pot înrăutăți agresiunea, problemele de somn și sentimentele de anxietate, depresie și singurătate, au spus participanții la studiu.

Cei 1.479 de participanți la studiu au fost rugați să evalueze impactul celor cinci site-uri în funcție de 14 criterii diferite de sănătate și bunăstare, inclusiv efectul acestora asupra somnului, anxietății, depresiei, singurătății, identității și imaginii.

Astfel că, Instagram a fost evaluat negativ pentru șapte din 14 puncte, în mod special în ceea ce privește impactul asupra somnului, imaginea corpului și teama de a fi exclus din anumite grupuri. Punctele pozitive au fost exprimarea liberă și identitatea.

De cealaltă parte, YouTube a fost evaluat drept „dăunător pentru impactul pe care îl are asupra somnului” dar a primit bile albe pentru nouă din 14 categorii, inclusiv înțelegerea altor persoane, exprimare, singurătate, depresie și suport emoțional.

„Rețelele de socializare joacă un rol important în „nefericirea tinerilor”, dar are tot atîtea beneficii cît are impact negativ”, e de părere profesorul Sir Simon Wessely, președinte al Colegiului Regal de Psihiatrie din Marea Britanie.

Pe de altă parte, profesorul este atrage atenția că tinerii trebuie să înțeleagă atît aspectele pozitive, cît și aspectele negative, lucru menit să îi antreneze pentru noua eră a digitalizării.

„Trebuie să le explicăm tinerilor toate aspectele, atît pozitive cît și negative, pentru a-i pregăti pentru o lume din ce în ce mai digitalizată”, mai spune profesorul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load