COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost descoperit modul în care microplasticul afectează organismele din pămînt

A fost descoperit modul în care microplasticul afectează organismele din pămînt

O echipă internațională de cercetători a constatat că microplasticul care ajunge în pămînt poate duce la o scădere a numărului de viermi și microartropode care locuiesc acolo.

Microartropodele sînt unul dintre grupurile de nevertebrate din sol care participă activ la distrugerea materiei organice.
În ultimii ani, au fost efectuate numeroase studii privind efectul microplasticului asupra creaturilor care trăiesc în oceane, rîuri, cursuri și lacuri.
Pentru a afla mai multe despre ceea ce se întîmplă atunci cînd microplasticul nimerește în pămînt, cercetătorii au colectat probe de microplastic și le-au amestecat cu sol proaspăt, curat, luat din pămînt, împreună cu o mulțime de organisme endemice. Endemicele sînt o parte specifică a oricărei flore, faune.


După introducerea microplasticului, cercetătorii au descoperit că populațiile de viermi și microartropod (animale nevertebrate care au exoschelete care pot fi văzute cu ochiul liber, cum ar fi collembol și acarieni) au scăzut. Studiile ulterioare au arătat că, pe măsură ce a fost introdus mai multe microplastic, numărul acestor creaturi a scăzut.



Oamenii de știință au remarcat, de asemenea, că introducerea microplasticului în probele de sol nu a dus la o scădere a numărului de bacterii care trăiesc în sol. În cele din urmă, oamenii de știință au presupus că microplasticul trece prin sol și rețelele alimentare, făcând modificări care ar putea deteriora ciclul carbonului și al nutrienților din sol.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load