X 
Cazul Șor stiri: 599

Lego renunță la încercarea de a produce piese din sticle de plastic reciclate. Cum explică decizia

26 sep. 05:00   Ştiinţă şi IT
1548 0

Compania daneză de producție de jucării a oprit un proiect de fabricare a pieselor din sticle de plastic reciclate în loc de plastic pe bază de petrol pe motiv că astfel s-ar fi ajuns la emisii mai mari de carbon pe durata de viață a produsului.

Despre decizia Lego a notat inițial Financial Times. Anunțul vine în contextul în care Lego, cel mai mare producător de jucării din lume, analizează materiale mai sustenabile într-o încercare de a-și reevalua contribuția la emisiile globale de carbon pe fondul crizei climatice. Concret, începînd din 2021, compania a cercetat o posibilă trecere la polietilen tereftalat (PET) reciclat de la acrilonitril butadien-stiren (ABS), transmite libertatea.ro

Folosit la aproximativ 80% din piesele Lego, ABS are nevoie de aproximativ două kilograme de petrol pentru a produce un kilogram de plastic. „Este ca și cum ai încerca să faci o bicicletă din lemn în loc de oțel”, a explicat Tim Brooks, șeful departamentului de sustenabilitate al Lego, referindu-se la faptul că materialul care nu este pe bază de petrol necesită ingrediente suplimentare pentru a deveni durabil, precum și o cantitate mai mare de energie pentru procesare și uscare.

„Nivelul de perturbare a mediului de producție a fost de așa natură încît a fost nevoie să schimbăm totul în fabricile noastre. După toate acestea, amprenta de carbon ar fi fost mai mare. A fost dezamăgitor”, a mai spus Brooks.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?