Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sfîntul Gheorghe Suruceni, cîștigătoarea turneului de fotbal Cupa Federației

8 mar. 2020,, 17:45   Sport
2838 0

Formația Sfîntul Gheorghe Suruceni a devenit sîmbătă, la stadionul Zimbru din capitală, prima cîștigătoare a turneului de fotbal ”Cupa Federației”.

Foto: moldpres.mdÎn finala competiției, aceasta a învins-o cu scorul 2-0 pe Petrocub Hîncești. Golurile au fost marcate de Roman Volkov și Alexandru Suvorov, transmite Noi.md cu referire la Moldpres.

Este primul trofeu din istoria echipei din Suruceni. Anul trecut, în premieră, echipa antrenată de Serghei Cebotari a disputat finala Cupei Moldovei Orange și s-a clasat pe locul secund în Divizia Națională. Această performanță a permis formației Sfîntul Gheorghe să obțină dreptul de a evolua pentru prima dată și în preliminariile Ligii Europa.De partea cealaltă, Petrocub a suferit prima înfrîngere la Cupa Federației, după ce în faza grupelor obținuse cinci victorii consecutive.

Atacantul lui Petrocub, Vadim Gulceac, cu 7 goluri, a devenit golgheterul turneului.Federația Moldovenească de Fotbal, organizatoarea competiției, va premia cîștigătoarea Cupei Federației cu 200 mii de lei, iar finalista - cu 100 mii de lei.Dacia-Buiucani și-a adjudecat locul trei după victoria obținută, 4-2, în meciul disputat cu Milsami Orhei. Pe locul cinci s-a clasat Sheriff Tiraspol, care a trecut de Dinamo-Auto Tiraspol cu 2-1. Poziția a șaptea a fost ocupată de Speranța Nisporeni, care s-a impus la penaltiuri în fața celor de la FC Florești, scor general 7-6.

Echipa CodruLozova s-a clasat automat pe locul 9, în urma excluderii din competiție a clubului Zimbru.La ceremonia de premiere au participat Corneliu Popovici, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, și Leonid Oleinicenco, președintele Federației Moldovenești de Fotbal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?