COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Jessi Combs a fost desemnată cea mai rapidă femeie din lume

Jessi Combs a fost desemnată cea mai rapidă femeie din lume

Guiness World Recors a desemnat-o post-mortem pe Jessi Combs drept deținătoarea recordului de viteză pe uscat stabilit de o femeie, ea murind în timp ce încerca să doboare fostul record, informează BBC.

Combs a murit pe 27 august 2019, în timp unei tentative de a doborî recordul stabilit în 1976. Mașina sa a atins viteza maximă de 841 km/oră în deșertul Alvord din statul american Oregon.

Guiness World Records a confirmat că Jesse Combs este prima persoană care a reușit doborârea recordului în ultimii 40 de ani.

Recordul anterior a fost stabilit de cascadoarea Kitty O'Neill în 1976, tot în deșertul Alvord. Mașina sa a atins 823 km/oră.


Mașina lui Jessi Combs a avut o problemă mecanică la o roată, "cel mai probabil cauzată de lovirea unui obiect în deșert" a concluzionat raportul poliției.

Biroul șerifului din Comitatul Harney a anunțat că problema s-a petrecut cînd mașina se apropia de viteza de 885 km/oră. Jessi Combs a murit după o lovitură puternică la cap. Mașina sa a luat foc după accident.

Jessi Combs era pilot profesionist și deținea deja recordul de viteză pe uscat pentru o mașină cu patru roți, atingând viteza de aproximativ 650 km/oră în 2013. Trei ani mai tîrziu, și-a doborît propriul record.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load