Dorin Bucșa: Boxul îmi oferă emoții irepetabile (VIDEO)

Dorin Bucșa: Boxul îmi oferă emoții irepetabile (VIDEO)

Astăzi vă invităm să cunoașteți doi sportivi remarcabili: discipol și antrenor, doi oameni care luptă pînă la capăt chiar și atunci cînd simt că nu mai au putere.


La mijlocul lunii martie, pugilistul Dorin Bucșa a reușit să cîștige medalia de argint la Campionatul European Under 22 de la Vladikavkaz. Alături de el, pe tot parcursul competiției s-a aflat cel care îi este mentor și anume Igor Untilă, antrenor de box, campion național la box în 1998, multiplu campion internațional, dublu vicecampion mondial la K1.


Dorin face box de la vîrsta de 8 ani, însă, la fel ca și atunci, de fiecare dată cînd urcă în ringul de box acesta trăiește emoții irepetabile, iar asta pentru că vrea să depună tot efortul pentru a cîștiga. 


Boxerul spune că rezultatele obţinute în ultima vreme îl motivează să meargă înainte şi să muncească pentru a obţine şi o medalie de aur, iar scopul care și l-a propus este să ajungă la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfășura la Tokyo.Antrenorul său, Igor Untilă, spune că cel mai greu este să reușești să insufli discipolului tău să creadă că poate mai mult și să îl motivezi să aibă încredere în sine. 


"Obiectivul nostru este o medalie la Jocurile Olimpice. Lucrul cel mai mare se face în echipă. Iar în spatele medaliilor, stau luni întregi de antrenamente, sudoare, traumă și multă muncă”, a spus Igor Untilă.Amintim că la Campionatul European de Juniori din Vladikavkaz, Dorin Bucșa a ocupat locul doi în categoria de greutate 60 kg, cîștigînd medalia de argint. Tot în cadrul acestui campionat, de o medalie de bronz s-a bucurat și boxerul Alexandru Paraschiv.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load