Unionioniștii au fost amendați

Unionioniștii au fost amendați

Asociația Obștească "ODIP" a fost amendată cu cîteva mii de lei pentru că a încălcat legea atunci cînd a colectat semnături pentru Unirea Republicii Moldova cu România.

Decizia a fost pronunţată astăzi, de către Judecătoria Chişinău cu sediul la Buiucani. Avocatul unioniştilor nu este de acord cu sentinţa şi spune că o va ataca la Curte de Apel. 

Instanţa de judecată hotărăşte de a recunoaşte Asociaţia obştească Unire-Odip vinovată în săvîrşirea contravenţiei prevăzută de articolul 74` alin 1 şi 2 Cod Contravenţional şi se aplică o pedeapsă sub formă de amendă definitiv de 130 unităţi convenţionale ceea ce constituie şase mii 500 de lei.

Potrivit magistraţilor, unioniştii au încălca Legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, atunci cînd au colectat semnăturile. Mai exact, aceştia nu au obţinut autorizaţia organului de control pentru a aduna informaţiile. Avocatul ODIP spune că nu există dovezi care ar demonstra vinovăţia membrilor şi că vor contesta decizia instanţei. 

"La materialele dosarului nu există nici o probă care ar demonstra faptul că pe parcursul întrunirilor din faţa Primăriei Chişinău au fost colectate date cu caracter personal. Asociaţia desigur că nu este deacord cu hotărîrea adoptată astăzi de instanţa de judecată şi o va contesta cu recurs la Curtea de Apel Chişinău", a spus Vlad Vlaicu, avocatul Asociaţiei UNIREA-ODIP.

În luna mai, Asociația "UNIREA – ODIP" a desfășurat o amplă o campanie de colectare a semnăturilor pentru unirea Republicii Moldova cu România. Ulterior, o persoană s-a plîns la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal că în procesul de colectare a semnăturilor i-au fost cerute datele personale, iar reprezentanţii centrului s-au adresat în judecată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load