X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Mai multe persoane, sancționate pentru incendierea intenționată a vegetației uscate

12 apr. 10:45   Societate
1961 0

Astăzi, 12 aprilie, IGSU anunță că au fost sancționate 58 de persoane, pentru incendierea intenționată a vegetației uscate și deșeurilor menajere, notează Noi.md.

Au fost întocmite 58 de procese-verbale, dintre care 42 în sumă de 234 000 lei și 16 procese-verbale cu aplicarea a 640 ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Sancționările au fost aplicate în mai multe raioane ale țării, printre care Bălți, Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare, în vederea evitării riscului izbucnirii și răspîndirii focarelor de ardere a vegetație uscate pe arii extinse.

„Pompierii avertizează cetățenii că în condiții de vînt puternic și temperaturi ridicate, orice scînteie poate favoriza izbucnirea incendiilor de vegetație de proporții. Totodată, oamenii sînt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, dar și să evite utilizarea focului deschis pentru igienizarea gospodăriilor.Mai mult, cetățenii sînt îndemnați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole”, transmite IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mizează pe responsabilitatea cetățenilor, care sînt îndemnați să nu provoace incendiile de vegetație, fiind un pericol eminent pentru sectorul locativ, mediul înconjurător, dar și viața și sănătatea oamenilor.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?