Un susținător al PDM, amendat cu 300 de lei pentru că a agresat un activist (VIDEO)

Un susținător al PDM, amendat cu 300 de lei pentru că a agresat un activist (VIDEO)

Un susținători al Partidului Democrat, care picheta instituțiile statului în luna iunie, s-a ales cu o amentă de 300 de lei pentru că l-a agresat pe activistul Anatol Mătăsaru, în timp ce filma pentru portalul Anticoruptie.md acțiunea de protest din fața Ministerului Justiției.


Contravenientul se numește Dumitru Creciun și este director comercial la compania Prosport Invest din Chișinău.


Poliția l-a găsit vinovat pe Dumitru Creciun de huliganism nu prea grav. Acesta nu și-a recunoscut vina și a declarat polițiștilor că doar a văzut cum Mătăsaru filma, apoi a observat camera acestuia jos. Contravenientul s-a arătat deranjat de faptul că după ce a fugit de la fața locului, Mătăsaru l-a ajuns din urmă și a chemat poliția. Pe de altă parte, Creciun a semnat în procesul verbal că nu are obiecții față de ce i se incriminează.


Anatol Mătăsaru, la rîndul său, s-a aratat decis să conteste sancțiunea aplicată lui Creciun. ”M-a lovit cu piciorul peste mînă încît mi-a sărit camera la cîțiva metri  și s-a deteriorat. Am fost și înjurat. Iar polițistul Nicolae Cornescu i-a aplicat amenda minimală”, a declarat activistul.


Dumitru Creciun a fost surprins în momentul cînd l-a lovit în cap cu un recipient din plastic pe ex-primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, în timpul mitingului organizat de PDM la 9 iunie. Fostul edil nu a sesizat forțele de ordine.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load