Un moldovean, printre cei 35 de prizonieri predați de Kiev Moscovei

Un moldovean, printre cei 35 de prizonieri predați de Kiev Moscovei

Rusia şi Ucraina au încheiat sîmbătă un schimb de prizonieri, după negocieri îndelungate, iar 70 de oameni au ajuns la Kiev, respectiv, Moscova.


În presă a apărut lista cu cei 35 de prizonieri ruși care au fost trimiși la Moscova, iar printre ei am aflat că figurează și un cetățean al R.Moldova, care anterior a fost reținut de autoritățile ucrainene fiind acuzat de spionaj în favoarea Federației Ruse.


Potrivit Meduza.io, cetățeanul R.Moldova, din lista cu prizonierii ruși trimiși la Moscova, s-a dovedit a fi Petru Meliniciuc. Același Meliniciu figurează și în baza de date a „Mirotvoreț”.


Conform informațiilor „Mirotvoreț”, Meleniciuc, în vîrstă de 47 de ani, este născut la Chișinău și a fost reținut de către ucraineni în luna martie 2017, fiind acuzat de trădare de patrie, dar și pentru utilizare ilegală a armelor și substanțelor explozibile.


Ofițeriii SBU, au stabilit că Meleniciuk, împreună cu alți trei ucraineni originari din Odessa, care la fel au fost eliberați astăzi, ar fi activat sub supravegherea directă a departamentului de informații al Statului Major General al Federației Ruse.


Amintim că, printre cei 70 de prizonieri care au ajuns astăzi la Kiev și la Moscova, au fost marinarii reţinuţi în urma conflictului de anul trecut din strîmtoarea Kerci, cineastul Oleg Senţov, dar şi martorul-cheie în cazul avionului doborît în 2014 în estul Ucrainei.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load