Un înotător a parcurs 30 de km pentru a promova mesajul păcii și drepturile copilului (VIDEO)

Un înotător a parcurs 30 de km pentru a promova mesajul păcii și drepturile copilului (VIDEO)

Cu ocazia aniversării de 30 de ani a Convenției cu privire la drepturile copilului, satul Molovata din raionul Dubăsari a găzduit o activitate inedită.

Ion Lazarenco Tiron, înotător de ape deschise care a reușit să traverseze înot din prima încercare cele 7 strîmtori, numite și provocări ale Oceanului, a parcurs înot 30 de km pe rîul Nistru pentru a promova mesajul păcii și drepturile copilului.

Traseul a început la ora 6 dimineața, în apropierea satului Jora de Mijloc din raionul Orhei, și a durat peste 8 ore. Înotătorul, a cărui securitate pe traseu a fost asigurată cu Sîntportul Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, a ajuns la destinație în satul Molovata în jurul orelor 14.30, fiind întîmpinat de peste 100 de copii, care au aplaudat performanța înotătorului și au interpretat piesa Imagine de John Lennon.

”Pentru continuitatea noastră noi trebuie să înțelegem că avem nevoie de pace,” a spus Ion Lazarenco Tiron la finele traseului de înot. Fiind întrebat dacă va abandona vreodată înotul în ape deschise, Ion Lazarenco a spus: ”O să continui toată viața mea. Pentru că pacea începe de la noi, pentru că noi sîntem datori acestui pămînt”, a declarat  Ion Lazarenco Tiron.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load