Un fost internat, care urma să devină centru sportiv, dat uitării (VIDEO, FOTO)

Un fost internat, care urma să devină centru sportiv, dat uitării (VIDEO, FOTO)

Au trecut mai bine de trei ani de cînd a fost anunţată închiderea gimnaziul-internat nr. 2 din Chișinău (sectorul Botanica).


Atunci, în toamna lui 2015, se spunea că pe acest teritoriu va fi construit un centru sportiv pentru tineret, avînd în vedere că teritoriul fostului internat o permite, pentru că ocupă o suprafață de 4,25 ha.


Scenariul suna bine! Centrul sportiv urma să aibă un bazin de 50 de metri, un complex sportiv pentru volei, baschet, handbal, o arenă de gheață pentru hochei, un stadion cu tribune și infrastructura necesară pentru atletism, corturi deschise de tenis. La fel, trei blocuri ale fostului internat urmau să fie transformate în hotel pentru sportivii care vor veni la cantonamente sau competiții.


Din păcate, au fost doar vorbe goale, pentru că, pînă astăzi, niciun pas nu a fost făcut pentru realizarea acestui lucru.


Echipa Noi.md a surprins un peisaj deprimant în zona fostului gimnaziu-internat nr. 2. Acolo, în loc de centrul sportiv mult rîvnit, se găseşte un teritoriu parcă rupt de realitate.


Contactat telefonic, Ion Musteață de la Direcţia generală educație, cultură, tineret şi sport din cadrul Primăriei Chişinău spune că despre acest subiect nu cunoaşte nimic şi că despre anumite intenţii de construcţie nu a fost informat prin niciun document oficial.


"La moment, acolo activează gimnaziul Decebal, despre anumite intenţii de construcţie nu avem niciun document oficial şi nu cunosc nimic. Acolo sînt angajaţi puţini, spaţiul este mare, nu se reuşeşte întreţinerea clădirii", a declarat Ion Musteață


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load