Transnistrenii, încurajați să predea benevol armele și munițiile

Transnistrenii, încurajați să predea benevol armele și munițiile

Locuitorii Transnistriei sînt încurajați să-și predea de bună voie armele și munițiile. În acest caz ei vor fi eliberați de răspundere penală.

Acest fapt îl comunică mass-media din Transnistria, care menționează că, din timpul conflictului armat de pe Nistru, din 1992, la populația locală a rămas o mulțime de arme, care, în mod regulat, sînt predate organelor de drept. Numai anul trecut au fost înregistrate circa 100 de fapte de predare benevolă a munițiilor, în principal stocate în debarale, mansarde și alte încăperi ale cetățenilor, relatează NOI.md. 

„Adesea, aceste obiecte sînt moștenire a proprietarilor de locuințe anteriori. Cetățenii, de obicei, le găsesc atunci cînd fac ordine în gospodării”, a spus inspectorul principal interimar al Centrului de presă al Ministerului Afacerilor Interne al nerecunoscutei RMN, Irina Kraveț.

Aproape în fiecare an, Comisia Unificată de Control face apel la cetățeni să predea de bunăvoie armele, munițiile, explozivele și alte obiecte interzise în circulație civilă, amintind că păstrarea acestora este ilegală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load