Tot mai mulţi moldoveni renunţă la telefonul fix

Tot mai mulţi moldoveni renunţă la telefonul fix

Tot mai mulţi moldoveni renunţă la telefonul fix. Cel puţin aşa arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.


Anul trecut, 36 de mii de moldoveni s-au debranşat de la liniile de telefonie fixă. Datele statistice demonstrează că numărul de utilizatori de telefonie mobilă este în creştere relatează Mesager.


Tinerii spun că nu-şi imaginează viaţa fără telefon şi recunosc că-l folosesc foarte des.


„Practic la fiecare minut, foarte des. Telefonu-i totul acuma. E internet, e acces la multă informaţie”, a spus o tînără.


„Mă folosesc de telefon foarte des şi înţeleg că eu nu pot fără asta. A devenit o dependenţă. Nu există zi în care să nu iau telefonul în mînă. Chiar şi cînd mă plimb cu prietenii, familia,  mi se face observaţie că foarte des stau în telefon şi nu le acord atenţie”, a spus un adolescent.


Potrivit Agenţia Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii, în ultimii ani, numărul utilizatorilor care au accesat internetul mobil aproape s-a dublat.


„Mai mult internet, comunicaţii, vorbesc cu părinţii, rudele. Ştii că acţionează negativ asupra sănătăţii.  Ştiu dar este un lucru indispensabil”, a declarat o femeie.


În schimb, vîrstnicii se abţin de la noile tehnologii şi preferă mai mult să citească.


Potrivit ultimelor date, în Moldova sînt mai multe telefoane mobile decît oameni. Anul trecut, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a ajuns la peste 4 milioane, iar ultimul recensămînt din 2014 arată că în ţara noastră locuiesc  aproape de trei milioane de oameni.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load