TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tinerii cer deputaților să nu fie indiferenți față de starea mediului din Moldova

Tinerii cer deputaților să nu fie indiferenți față de starea mediului din Moldova

Au murit preț de cîteva minute pentru a salva mediul. Un grup de tineri au protestat în fața Parlamentului într-un mod mai puțin obișnuit.

S-au prefăcut că-s morți, pentru a atenționa aleșii poporului să voteze proiectul de lege cu privire la constatarea stării de criză de mediu, înregistrat în Parlament de un grup de deputați din opoziție, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

În pofida frigului de afară, tinerii au stat culcați la pămînt, mimînd astfel moartea care amenință omenirea în ultimii ani prin schimbările climatice, niivelul de poluare a aerului, a rîurilor, dar și a numărului tot mai mare de gunoiești. Ei vor ca lumea să fie mult mai grijulie față de mediu și să nu provoace moartea naturii.


„Noi toți să ne unim și să facem anumite schimbări. Chiar și prin faptul că trebuie să mergem cu bicicletele, să evităm consumerismul, să evităm plasticul, să avem chiar și aceeași sticluță personală pentru apă”.

„Noi vrem să transmitem deputaților că nu au de ales. Trebuie să voteze declararea crizei de mediu pentru că noi sîntem într-o criză ecologică la moment în Republica Moldova, iar primul pas spre a o rezolva este să fie recunoscută problema”, Ecaterina Tuțișina, sctvistă, XR Moldova.

La protest s-a alăturat și unul dintre deputații PAS, Dumitru Alaiba, care este și printre cei șase semnatari ai documentului.

„Este un efort de a convinge colegii noștri ca s-o facă cît mai repede. Noi murim pe cîteva secunde ca să arătăm că pînă la urmă toți o să murim dacă nu o să facem ceva acum”, Dumitru Alaiba, deputat PAS.

Proiectul de hotărîre privind adoptarea Declarației cu privire la constatarea stării de criză de mediu pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat în Parlament pe 16 ianuarie curent. Acesta urmează să fie avizat de Comisiile parlamentare, după care supus votului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load